בעלי חתולים רבים לרוב אינם חוששים ממחלות של חתולים. הדבר ממנו הם דווקא חוששים הוא לתת כדור לחתול החולה שלהם, מכיוון שלפעמים סירובו של החתול לבלוע תרופה יכול לגרום למלחמה לא פשוטה בכלל.
ראשית כל כדאי שתדעו שלא ניתן לחתוך כל כדור לשניים, או לרסק את הכדור כדי להקל על בליעתו. לכן תמיד חשוב לקרוא בדף המידע של התרופה אם מותר או אסור לעשות זאת, או פשוט להתייעץ עם הוטרינר שלכם.
הדרך הטובה ביותר לתת תרופה לחתול היא כמובן להחביא את הכדור בתוך מאכל שהחתול אוהב. עליכם להציע לחתול מנה קטנה שבתוכה מוחבא הכדור ורק לאחר שהוא אכל את כל המנה להציע לו את השאר, אבל כמו שחלקכם כבר יודעים… חתולים רבים מרגישים בכדור המוסתר ומסרבים לבלוע אותו.
אז איך עושים את זה? כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם
1. לפניי מתן הכדור עליכם לנסות להיות כמה שיותר רגועים ולדבר לחתול שלכם בצורה מעודדת חיובית ורגועה.
2. לפעמים אפשר לעטוף את החתול בשמיכה או במגבת גדולה, כך שרק ראשו בולט החוצה והוא לא יכול לברוח מכם, או לשרוט אתכם.
3. אם אין לכם אלטרנטיבה אחרת ואתם מעוניינים לגרום לחתול שלכם לבלוע את הכדור, חמאה עשויה להקל על תהליך הבליעה.
4. עליכם להחזיק את החתול מתחת לזרוע שלכם ועם היד החופשית להחזיק את הכדור, עכשיו נסו לפתוח את פיו של החתול בעזרת האצבע והאגודל של היד שמחזיקה בעדינות את החתול, הכדור צריך להיות מונח בתוך הפה הפתוח כמה שיותר רחוק פנימה על הלשון. החתול שלכם יסגור באופן אוטומטי את פיו, הרשו לו לעשות זאת והמשיכו לסגור לו את הפה כדי שהוא לא יפלוט את הכדור החוצה, במשך הזמן הזה לטפו את אזור הצוואר שלו בעדינות, דברו אליו בנעימות ואל תשכחו לספור עד עשר לפניי שאתם פותחים את פיו של החתול.
5. כדי לעזור לחתול לבלוע, אפשר לנשוף בעדינות על אפו ואפילו לשפשף אותו קלות, הדבר ממריץ את החתול ללקק את אפו ותוך כדי כך לבלוע את הכדור.
6. מיד לאחר מתן הכדור הציעו לחתולכם כמות קטנה של אוכל כדי להסיח את תשומת לבו מפליטת הכדור וכדי לוודא שהחתול באמת בלע את הכדור.
7. אם אתם עדיין מרגישים חסרי ביטחון בנוגע למתן כדור לחתול, בקשו מהווטרינר שיבצע הדגמה ראשונית מולכם.
בהצלחה.