שינה וסביבה

פנסיון לחתולים או קטסיטר – מה תעדיפו בחופשה הקרובה?

עונת הקיץ הגיעה ועמה החופשות והנופשים שבאופק. אבל מה תעשו עם החתול בימים בהם לא תהיו בבית?
קטסיטר או פנסיון לחתולים - בדקנו עבורכם מה עדיף.

פנסיון לחתולים או קטסיטר? זו התלבטות גדולה מאד ואנו מקבלים המון פניות על כך לפני החגים והחופשות. אורלי זכאי, יועצת התנהגות חתולים, משתפת אותנו באפשרויות הקיימות ועוזרת להחליט מה עדיף עבורנו וכמובן עבור החתול שלנו.

תראו, אם היינו שואלים את החתול שלנו, הוא היה כפי הנראה מעדיף להישאר בבית, בזמן שאתם מסתובבים ברחבי הארץ או בחופשה ביעד אקזוטי בעולם. החתול שלכם הוא חיה טריטוריאלית והוא יעדיף להישאר בסביבה המוכרת והבטוחה שלו. יחד עם זה, זו יכולה להיות חוויה מאוד מלחיצה לחתול, להישאר פתאום כמה ימים לבד בבית שקט וריק, כשהוא בעצם רגיל שאתם חוזרים בערב הביתה ואתם מבלים ביחד כמה שעות.
אל תקבלו את הגישה שאומרת שחתול יסתדר לבד מצוין גם אם יהיה לבד בבית, עם הרבה אוכל ומים. אוכל ומים זה רק הבסיס, אבל מה עם אינטראקציה? מה עם תקלות?

קטסיטר לחתול – יתרונות וחסרונות 

לשכור קטסיטר או לבקש מהשכן או החבר לבוא ולטפל בחתול שלכם, זו אפשרות טובה. כך אתם יודעים שהחתול בסביבה מוכרת ונעימה. מנקודת המבט של החתול, זה מספיק קשה לחשוב שהמשפחה נטשה אותו, אז לפחות להישאר בטריטוריה המוכרת. רק הביטחון הזה יכול להיות משמעותי מאוד.

בביתכם קיימת סביבת מחיה מתאימה שמספקת את כל הצרכים הפיזיים והמנטליים עבור החתול, ושום דבר לא יכול להתחרות בזה. לכן, עדיף שתחפשו מישהו שאתם סומכים עליו שיוכל לבוא אליכם הביתה לטפל בחתול שלכם, ואם זה מתאפשר אז אף להישאר לישון עמו בבית.

תצטרכו לעשות הכנה לקראת ההגעה של קטסיטר. אל תסתפקו בילד של השכן שיבוא לשים כמה גרגרי אוכל בצלחת. עדיף לבחור מישהו שיוכל לוודא שהחתול שלכם מרגיש טוב, ינקה את ארגז הצרכים, יאכיל אותו, יבדוק האם וכמה הוא אוכל והאם הוא עושה צרכים. בנוסף ישחק עם החתול (בהנחה והחתול נהנה מזה) וינסה לצמצם את הסטרס שהוא חווה בהישארות לבד. מי שיגיע לכמה דקות לשים אוכל וללכת, לא יוכל לבדוק מה שלום החתול מבחינה בריאותית והתנהגותית. האם יתכן שהחתול בסטרס וסובל? האם לא עושה צרכים?

אז אם החלטתם להשאיר את החתול בבית – כמה פעמים צריך הקטסיטר להגיע? כדאי מאוד שיגיע לפחות פעם אחת ביום. אם החתול רגיל לקבל כל יום גם כפית שימורים, בנוסף למזון היבש שנמצא קבוע בצלחת, כדאי להמשיך את ההרגל. צריך לנקות את הארגז פעמיים ביום, כך שלהגיע פעם ביום זה לגמרי המינימום הנדרש. בזמן הניקוי חשוב לשים לב אם החתול משלשל או אם אין צרכים בארגז או אם יש דם. רצוי מאוד להשאיר לקטסיטר מספר טלפון של הווטרינר שלכם למקרה חירום, אם אתם בחופשה בחו"ל.

פנסיון לחתולים – יתרונות וחסרונות

עבור חתולים מסוימים, להיות בפנסיון לחיות מחמד, לא חשוב עד כמה הוא טוב, זה סרט אימה. להיות סגור בכלוב, מוקף בבעלי חיים שהוא לא מכיר, ריחות, קולות ומראות, עלול לגרום לרמות סטרס גבוהות מדי. פנסיונים שיש בהם חדרים עם מקומות מסתור ותצפית גבוהות, יכולים לעשות שינוי משמעותי בתחושת הביטחון של החתול. אל תטעו, יש פנסיונים מצוינים לחתולים שממש מספקים סביבת מחיה מעולה עבורם, לפעמים הרבה יותר טובה ממה שאפשר לספק בדירה. אם אתם בוחרים להשאיר את החתול בפנסיון, סעו לשם לסייר במקום. תזכרו כמה החתול רגיש לשינויים ולכן תבחנו את הפנסיון בעיניים של החתול:

🐾  איך המקום מריח?

🐾  עד כמה רועש המקום?

dogform

🐾  האם החדרים גדולים מספיק כך שהאוכל והמים לא קרובים לארגז הצרכים?

🐾  איך הצוות?

🐾  האם יש לו שם משחקים וזמן ליטוף ואינטראקציה?

🐾  האם יש וטרינר חרום?

🐾  האם נמצא שם מישהו בלילה לשמירה ומעקב?

חשוב שנארגן את תקופת החופשה גם עבור החתולים שלנו, ככה שהם יהיו רגועים ושמחים עד כמה שאפשר, גם בזמן השהות לבד וגם כשתחזרו הביתה. בין אם בחרתם קטסיטר או פנסיון לחתול, שתהיה חופשה נעימה לכם ולחתול שלכם.

אורלי זכאי,
יועצת התנהגות חתולים

עדיין לא מצאת את התשובה שחיפשת?

whatsapp
עדיין לא מצאת את מה שחיפשת? אנחנו זמינים עבורך לכל שאלה בווטסאפ שלנו לשליחת הודעה