בריאות

ביקור ראשון אצל וטרינר – יצירת חוויה חיובית לגור כלבים

אם יש לכם גור חדש, אחד הדברים הראשונים שאתם עושים ביחד הוא ביקור ראשון אצל וטרינר. ביקור ראשון אצל וטרינר יכול להיות מבלבל ומפחיד עבור גורים: במרפאה יש ריחות, צלילים ומראות שונים מהבית והווטרינר צריך לגעת בגורים בדרכים שונות ומשונות שיכולות לעורר דאגה בקרב חלק מהגורים.
אך, זה לא חייב להיות כך. בואו נראה כיצד ניתן לעזור לו לפתח תחושה חיובית כלפי הווטרינר, צוות המרפאה והטיפול הווטרינרי בכלל – דבר שיעזור לו ולכם בהמשך חייו.

הערכות לביקור ראשון אצל וטרינר

הכינו את צוות המרפאה:

כבר בעת תיאום התור, דברו מראש עם הווטרינר או צוות המרפאה על הרצונות שלכם במפגש הראשוני. וודאו שהצוות יאפשר לגור מספר דקות של היכרות רגועה ושמחה לפני תחילת הבדיקה/ מתן החיסון. זכרו שנוחות הגור היא במקום הראשון. אם יש יום לחוץ במיוחד במרפאה, עדיף שתתאמו ביקור ראשון אצל וטרינר לבוקר שלמחרת או למועד קרוב אחר.

הביאו לביקור כל מה שיכול לעזור לגור שלכם לחוות חוויה חיובית:

ארגנו תיק עם חטיפים טעימים, צעצועי האכלה וצעצועי לעיסה/משיכה שהוא אוהב. תוכלו גם להביא שמיכה או מגבת שהוא יוכל לשכב עליה על מנת שיהיה לו נוח. מעבר לרביצה הרכה והנוחה, משטח שכזה מונע החלקה ויכול לעזור לגורי כלבים להרגיש יותר בטוחים.

מומלץ לעשות בבית הרגלה למגע:

ערכו תרגילי מגע באברי הגוף השונים (אוזניים, זנב, כפות וכו'), על מנת להרגיל את הגוף למגע וללמד אותו להיות רגוע ובטוח בזמן טיפול ובזמן טיפוח. עשו זאת בהדרגה ובעדינות, כאשר התהליך כולו מלווה בחטיפים טעימים. מגע=חטיף טעים.

הנה סרטון מצוין של המאלפת הוותיקה אמילי לארהם, שמדגימה כיצד לעשות זאת בצורה נכונה:

https://www.youtube.com/watch?v=AoM9tis3t2c

 

הפכו את הנסיעה ברכב למהנה:

הפכו את המכונית למקום שכיף להיות בו ואת הנסיעה למהנה. נסו לשבת עם הגור במכונית, עם מנוע כבוי, ושחקו איתו או תנו לו חטיף/צעצוע. כדאי להיערך מראש ולקרוא על נסיעה עם גור כלב ברכב, על מנת שתדעו כיצד לעשות זאת בהדרגה ובצורה נכונה. המטרה היא שהגור שלכם לא יפתח פחד מנסיעות ובכלל זה מהנסיעה לווטרינר.

 

חדר ההמתנה

בזמן ההמתנה לביקור ראשון אצל וטרינר, נצלו את הזמן כדי לשחק עם הגור, לתת לו חטיפים טעימים / צעצוע להתעסק איתו. כך תעזרו לו לפתח אסוציאציות חיוביות עם השהות במרפאה. כאמור, כאשר מגיע תורכם, בקשו מהווטרינר ומשאר הצוות לערוך עימו היכרות חיובית – לדבר אליו בטון שמח, לתת לו חטיפים טעימים וללטף אותו ברוגע, אם הגור לא מתנגד לכך.

זמן החיסון

בזמן החיסון, במקום אחיזה הדוקה שמגבילה את תנועתו של הגור, מומלץ פשוט להסיח את דעתו על ידי פעולת ליקוק. למשל, ניתן למרוח כמות קטנה של חמאת בוטנים טבעית על צלחת סיליקון או קערה ולהניח אותה על רצפת המרפאה או להחזיק אותה כדי שהגור ילקק. בזמן שהגור ילקק את הממרח הדביק, הווטרינר יכול לתת לו את החיסון, לעתים קרובות הגור אפילו לא ישים לב שזה מה שקורה במקביל. לא רק שהתנהלות כזו תסיח את דעתו של הגור מהחיסון, אלא גם תעזור לגור שלכם להמשיך ולבנות אסוציאציות חיוביות עם השהייה במרפאה והטיפול הווטרינרי.

שגרה חיובית

על ידי הפיכת הביקורים במרפאה למהנים, או לכל הפחות לנסבלים, אתם יכולים לעזור לגור לפתח מערכת יחסים חיובית לכל החיים עם הווטרינר. אם אפשרי, שלבו מדי פעם עצירה במרפאת הווטרינרית רק כדי להגיד שלום. וודאו עם צוות המרפאה שזה אפשרי ולאחר מכן הביאו את הגור לביקור קצר, מלווה בחטיפים טעימים, ליטופים וכשכושי זנב שמחים.

dogform

 

על ידי הפיכת המרפאה הווטרינרית למקום מהנה ומתגמל בו אתם מבקרים כחלק מהשגרה, תתפתח אצל הגור שלכם התנייה חיובית לווטרינר, לצוות ולמקום עצמו.

 

 

ביקור נעים וחיובי במרפאה לכם ולגור שלכם!

 

 

 

מירב גמליאל בושן – מאלפת ומטפלת התנהגותית לכלבים
וסופרת ילדים הכותבת בעיקר על עולמו של הכלב www.merav-dogs.com

עדיין לא מצאת את התשובה שחיפשת?

whatsapp
אהבתם? שתפו
עדיין לא מצאת את מה שחיפשת? אנחנו זמינים עבורך לכל שאלה בווטסאפ שלנו לשליחת הודעה