בריאות

הטיפול בגור חתולים

מצאתם גור חתולים נטוש ואתם רוצים להציל אותו ולטפל בו? גלו מה צריך לעשות כדי לעזור לו לשרוד

ודאי גם לכם קרה לא פעם ששמעתם יללות נואשות של גור חתולים קטן. אולי הרגשתם צורך עז לאסוף אותו מיד לביתכם ולנסות להציל את חייו, אבל לא ידעתם מה בדיוק אתם צריכים לעשות עם אותו יצור קטן וחסר אונים?

מהם הגורמים שעשויים לעזור לגור להתאושש מהסכנה:
1. הדבר תלוי בעיקר בגילו של הגור, שכן ככל שהגור צעיר יותר, כך יותר קשה לו לשרוד.
2. למצב הבריאותי של הגור יש השלכה רבה על סיכויי ההישרדות שלו, אם הגור היה במשך זמן ממושך ללא אמו וללא מזון, יהיו לו יותר קשה להתאושש מהנטישה.
3. הדבר הנוסף שיכול להגדיל את סיכויי ההישרדות של הגור הוא הטיפול הנכון בו.

מה עלינו לעשות כאשר אנחנו נתקלים בגור חתולים נטוש?

dogform

1. איפה אימא?
כאשר אתם שומעים גור חתולים מיילל בצורה נואשת ולפניי שאתם רצים לעזרתו, הוא לוודא שבאמת הגור נותר ללא אמו, רק אם אתם יודעים בוודאות שהאם לא תחזור אפשר לגעת בגור ולקחת אותו הביתה. לפעמים האם נעלמת לכמה שעות כדי לחפש מזון ולכן כדאי לחכות לה.
2. דאגו למזון מתאים
גורים שעדיין יונקים צריכים לקבל הזנה מבקבוק הנקה או מטפטפת מיוחדת, האוכל יכול להיות תחליף חלב אם, או פורמולה מיוחדת לגורים. בנוגע לתחליפי חלב אם, כדאי לזכור שבדרך כלל צריך להשתמש בפחות מים מהרשום, מדובר על ריכוז כפול של אבקה יחסית לכמות המים, אם אתם יכולים התייעצו מבעוד מועד עם הווטרינר מה היא כמות התמהיל המדויקת, כדי שהגור יקבל את התזונה הנכונה לו בהתאם לגילו ולמשקלו.
3. הזינו את החתלתול היטב
גורים קטנים מאוד צריך להאכיל בכל 3 עד 4 שעות, חשוב לא לדחוף את האוכל לגור, הדבר יכול לגרום לו לכאבי בטן, שלשול ואפילו לכניסת מזון לריאותיו של הגור.
האכלת הגור נעשית באמצעות טפטפת או באמצעות בקבוקון הנקה לגורים, חשוב להקפיד על ניקיון הבקבוק או הטפטפת לפניי כל האכלה. הקפידו שהמזון של הגור יחומם עד לטמפרטורת הגוף ושלא ייווצר מצב של חימום יתר שעלול לגרום לכוויה אצל הגור (חימום יתר יכול להיווצר פעמים רבות על ידי חימום במיקרוגל שיכול גם להרוס את הוויטמינים שבמזון).
4. דאגו לגור למקום חמים ובטוח לישון בו
חשוב לארגן לגור מקום לינה חמים, אפשר לעשות זאת על ידי הנחת בקבוק מים חמים עטוף במגבת, כדי למנוע כוויות, ליד ארגז השינה של הגור, את בקבוק המים צריך לחמם בכל מספר שעות. אפשר גם להכניס למגבת שעוטפת את בקבוק החימום שעון מתקתק, אשר יחקה את פעימות הלב של האם וירגיע את גור החתולים.
5. עודדו את הגור לעשיית צרכיו
גורים קטנים אינם עושים צרכים לבדם, האם היא זו שמעודדת אותם לעשיית צרכים על ידי ליקוק אזור הבטן התחתונה ופי הטבעת, לכן לאחר כל ארוחה אתם תצטרכו לעסות בעדינות את בטן הגור עם צמר גפן לח, להרטיב את אזור פי הטבעת עד שהגור יעשה את צרכיו, לאחר עשיית הצרכים צריך לנקות את הגור ולייבש את האזור.
6. מה עושים כשהגור גדול יותר?
מגיל 4 שבועות אפשר לנסות להעביר את הגור לאכילה ישירה מצלחת נמוכה עם אוכל מעט סמיך יותר, אם הגור עדיין אינו אוכל לבדו, כדאי להאכיל אותו לסירוגין באמצעות הטפטפת או באמצעות בקבוק ההנקה. בגיל זה אפשר לנסות להרגיל את הגור לארגז הצרכים על ידי הנחתו מיד לאחר הארוחה בארגז, רוב הגורים לומדים מהר מאוד לעשות את הצרכים שלהם בארגז. בגיל חודש ניתן לעבור למזון יבש לחתולים שאפשר לרכך עם מעט מים.
7. בדיקה וטרינרית
כדאי להביא את גור החתולים לבדיקה אצל וטרינר מוקדם ככל האפשר, בדיקה זו תעזור לכם להבין מה מצבו הבריאותי של הגור, ובאותה בדיקה הגור גם לקבל טיפול נגד תולעים ופשפשים. אסור להוציא את גור החתולים מהבית לפניי מתן כל החיסונים הדרושים.

אין ספק שטיפול בגור חתולים צעיר דורש המון זמן וסבלנות, אבל התמורה- גור חתולים מאושר ובריא שמשחק ברחבי הבית – שווה כל מאמץ.

עדיין לא מצאת את התשובה שחיפשת?

whatsapp
אהבתם? שתפו
עדיין לא מצאת את מה שחיפשת? אנחנו זמינים עבורך לכל שאלה בווטסאפ שלנו לשליחת הודעה