כמו כל חיית מחמד, גם חתולים סובלים ממספר בעיות בריאותיות ומחלות שכיחות יותר ופחות: כדורי פרווה, שלשולים, הקאות, דלקות בדרכי השתן, מחלת כליות כרונית, כשל חיסוני FIV, מחלה בדרכי הנשימה העליונות, נגיף הרפס, מחלת כליות, דלקת הלחמית, קרדית האוזן ועוד. כאן תוכלו לקרוא מעט אודות מחלות חתולים נפוצות כדי שתוכלו לזהות אותן ולקחת את החתול שלכם לבדיקה רפואית.
שלשולים
שלשול אצל חתול הוא אינו מחלה בפניי עצמה, אלא סימפטום לכך שמשהו לא בסדר אצל החתול. הדבר הראשון שכדאי לשקול אצל חתול משלשל הוא שינוי בתזונה. עם זאת, במידה והשלשול הוא ממושך והחתול מגלה אדישות וחולשה, כדאי לפנות לווטרינר, אשר בדרך כלל ינסה באמצעות בדיקת צואה לאתר את מקור הבעיה ולתת לה טיפול תרופתי מתאים.
דלקות בדרכי השתן
דלקות בדרכי השתן הן מחלות חתולים נפוצות אצל חתולים זכרים יותר מאשר אצל הנקבות. הדלקת יכולה לגרום לחסימת או הצרות של דרכי השתן ולהביא למצב של חוסר יכולת לתת שתן. מצב זה, אם לא מתגלה בזמן, יכול לסכן את חייו של החתול ולכן ערנות ופניה מוקדמת ככל האפשר לווטרינר יכולה להציל את חייו. הסימפטומים שאליהם כדאי לשים לב הם: דם בשתן, החתול עושה מאמץ רב בזמן שהוא משתין, החתול מגיע יותר מבדרך כלל לארגז הצרכים ונותן מעט שתן ולפעמים הוא אפילו עושה את צרכיו מחוץ לארגז.
מחלת כליות כרונית
מחלת כליות כרונית היא הסיבה הנפוצה ביותר למוות אצל חתולים בוגרים. הסיבות המשוערות למחלה זו היא מתן מזון שאינו מתאים לחתול באופן קבוע, אכילת רעל לאורך זמן, מינון גבוה של תרופות, דלקות וזיהומים. הסימפטום הראשון שאפשר לשים אליו לב הוא שהחתול הופך לצמא יותר ושותה יותר מים מבדרך כלל. גם חולשה, רזון, ריח לא טוב מפיו של החתול יכולים להצביע על קיומה של המחלה. ווטרינר שיזהה את המחלה יכול לתת לחתול טיפול תרופתי, הזרקת נוזלים לוריד, דיאטת מזון וכדומה אשר יעזרו לחתול להתגבר על המחלה או לפחות להתמודד עמה בצורה קלה יותר.
כשל חיסוני FIV
כשל חיסוני FIV או בשמו העממי יותר "איידס של חתולים" הוא מחלה שעוברת דרך פצעים פתוחים שבדרך כלל נגרמים מנשיכות של חתולים אחרים. הנגיף גורם לפגיעה במערכת החיסונית של החתול ובניגוד לשמועה הנפוצה הוא לא תמיד קטלני. הסימפטומים של המחלה הם מגוונים ויכולים להשתנות מחתול לחתול כגון: התעטשות, עיניים דומעות, אובדן משקל ועייפות, חום גבוה, שלשול כרוני, דלקת חוזרת בעור, דלקת חניכיים, בעיות עצביות, שינוי התנהגות. אבחון המחלה נעשה על ידי בדיקת דם פשוטה. הטיפול בחתול כולל בראש ובראשונה מניעה של יציאת החתול מהבית, כדי למנוע הדבקה של חתולים אחרים וכדי לשמור על בריאות החתול. יהיה צורך לתת לחתול מזון איכותי ומאוזן ולעקוב באופן קבוע אחר מצבו הבריאותי של החתול. למרות שמו המפחיד הנגיף אינו נמנה עם רשימת מחלות החתולים שעוברות לבני אדם, אז אל דאגה.
המידע הינו לצורך העברת מידע בלבד. בכל בעיה רפואית עליכם לפנות לווטרינר שלכם.