חברות

רביית דגים באקווריום – השרצה של דגים והטלת ביצים

כל מה שחשוב לדעת על השרצה של דגים והטלת ביצים.

אחד הדברים המסקרנים ביותר לגביי דגים הוא אופן רבייתם. אפשר לומר שיש מספר עקרונות בסיסיים בנוגע לרביית הדגים, אולם אם אתם מעוניינים ברבייה של זן ספציפי של דגים, עליכם לקרוא היטב על אופן רבייתו, כדי שתוכלו לאפשר לו את התנאים הטובים ביותר לכך.
כל מה שחשוב לדעת על השרצה של דגים והטלת ביצים:

השרצה של דגים
1.
ישנם דגים שאינם מטילים ביצים! הם משריצים דגיגים שיכולים לשחות כבר מהרגע הראשון. הדבר מתרחש לאחר שהזכר מטיל את הביצים בתוך גופה של הנקבה, בדיוק כמו אצל היונקים.
2. תקופת ההיריון של הנקבה נמשכת בין 25 עד 45 יום ובסוף התקופה הנקבה נראית כאילו בטנה הולכת להתפוצץ, לפעמים ניתן לראות דרך הבטן את הדגיגים.
3. רוב הדגים שמשריצים דגיגים, בדרך כלל אוכלים את השרצים שלהם, אבל  אם אתם רוצים להבטיח שיעור הישרדות גבוה, אתם תצטרכו לבודד אזור בתוך האקווריום שמיועד רק לדגיגים. למשל, אתם יכולים להעביר את הנקבה לפניי שהיא משריצה, או להעביר את הדגיגים לאחר ההשרצה.
4. ישנם זנים שאצלם הדגיגים מושרצים במשך מספר ימים. אם אתם מבחינים בכך שהזכר מתחיל לרדוף אחר הנקבה מיד לאחר ההשרצה תצטרכו לפעול במהירות להפרדת הנקבה.
5. אם אתם רוצים להעביר את הדגיגים לאקווריום חדש כדי להפריד אותם משאר הדגים, השתמשו באותם מים של האקווריום המקורי. אל תשכחו להתקין פילטר וחימום לאקווריום, צמחים בתוך האקווריום יגרמו לדגיגים להרגיש בטוחים יותר מכיוון שהם משמשים כמקומות מסתור לדגיגים.
6. דגיגים אשר הושרצו על ידי הנקבה הם בדרך כלל גדולים מספיק בשביל לאכול אבקת מזון דגים וגם מזון חי כגון: שרימפסים קטנים תולעים וכדומה, מזון חי בדרך כלל מבטיח גדילה יותר מהירה של הדגיגים.

dogform

הטלת ביצים
1.
דגיגים שיצאו מהביצים שהנקבה הטילה הם בדרך כלל קטנים יותר ויכולים לאכול רק כמות קטנה מאוד של אוכל. הטיפול ההורי בדגים שנולדו מביצים הוא נפוץ יותר וההורים דואגים לדגיגים שלהם עד שהם מסוגלים לשחות בכוחות עצמם.
2. כדי לאפשר לנקבה תנאים טובים לרביית דגים, עליכם לספק לה מקום מסתור להטלת הביצים, ישנן נקבות דגים שאוהבות להסתיר את ביציהן בתוך צמחיה וישנן כאלו שמחפשות מערות, או בורות.
3. לאחר שהנקבה מטילה את הביצים הזכר עובר בין הביצים המסודרות ומפרה אותן ואילו הנקבה נשארת לשמור על הביצים.
4. לאחר תהליך ההפריה, הזכר ממלא בדרך כלל תפקיד של שומר ראש ומרחיק דגים אחרים שיכולים לפגוע בדגיגים.
5. מיד לאחר שהדגיג בוקע מהביצה הוא שוכב בתוך מקום המסתור ונח, באותה תקופה הדגיג ניזון משק החלבון שמוצמד לגופו. לאחר כיומיים או יותר הדג מתחיל לשחות.
6. השלב שבו הדגיג מתחיל לשחות הוא השלב המסוכן ביותר בעבור הדגיג מכיוון שהוא הופך לטרף לדגים האחרים וההורים מתקשים לשמור עליו, לכן כדאי בשלב זה להפריד את הדגיגים משאר הדגים ולחכות עד שהם יגדלו מספיק כדי לחזור לאקווריום הראשי.

עדיין לא מצאת את התשובה שחיפשת?

whatsapp
עדיין לא מצאת את מה שחיפשת? אנחנו זמינים עבורך לכל שאלה בווטסאפ שלנו לשליחת הודעה