תהיתם למה החתול מפריע לכם לאכול?
יש לו את כל הסיבות הטובות לעשות את זה והמוטיבציה שלו לעלות לשולחן האוכל, כל יום מחדש מאוד גבוהה. אז אם אתם כבר מכירים אותי, אתם יודעים שאני ארצה שנחשוב רגע כמו חתול כדי לפתור לכם את הבעיה. אז כאן אני רוצה לגלות לכם למה זה קורה ומה אתם יכולים לעשות, כדי שיהיה לכם ולחתול הרבה יותר נעים ורגוע בבית ביחד.
נתחיל מהעיקר, חתולים עולים לשיש פשוט כי יש שם אוכל, או שהיה אוכל ונשארו פרורים וגם כדי להגיע לברז כדי לשתות ממים זורמים. בדרך כלל, האוכל שנמצא על השיש, הרבה יותר טעים מהגרגרים היבשים שיש לו בצלחת ואותם הוא צריך לאכול כל יום כבר שנים. החתול שלכם עולה לבדוק מה יש על השיש, מה אתם מתכננים לאכול בלעדיו ובעיקר מה אפשר לצוד ולאכול – שזו מחשבה הגיונית ובסיסית אצל ציידים. תמיד כדאי לזכור שאימצנו ציד והוא רק עושה את הדבר הטבעי ביותר עבורו – חיפוש מזון. גם אם יש לו בצלחת אוכל יבש באופן קבוע, הוא ירצה לחפש אוכל מעניין ומגוון כי התכלית של החיים של החתול היא לצאת לצוד זו הסיבה שבגללה הוא הגיע לעולם
סיבה השנייה שחתולים עולים לשיש היא שמדובר במקום גבוה. אחד הצרכים הבסיסיים והחשובים של החתול, הוא טיפוס למקומות גבוהים ולפעמים השיש או שולחן האוכל’ הם המקומות הגבוהים היחידים שיש בבית והם מספיק מעניינים כדי לטפס עליהם.
מה עושים כדי שתוכלו לאכול בנחת וכדי שכולכם תהיו מרוצים?
1. קודם כל לא נשאיר אוכל על השיש. אל תשאירו פיתויים לצייד ואז תכעסו עליו שהוא עשה את הדבר הכי טבעי עבורו.
2. הדבר השני שכדאי לעשות, הוא לתת לו לטעום כל דבר, אפילו אם הוצאתם ירקות לסלט, תנו לו להריח לפני שאתם מכינים, אולי הוא ירצה חתיכת מלפפון. סביר להניח שהוא רק יריח וילך. אז בכל פעם שתכינו אוכל תנו לו להריח ולהחליט אם הוא רוצה חתיכת עוף או דג או אולי חסה… העיקר שתספקו את יצר הסקרנות שלו.
גיוןן במזון הוא מאוד בריא למערכת העיכול ולבריאות הנפשית של החתול ושלכם.
3. עוד דבר שאני ממליצה לעשות הוא, לתת לחתול מזון מגוון, כלומר אם מכינים דג, עוף או בשר אחר, תנו לו חתיכה קטנה לאכול. תזכרו, זה לא רוטוויילר והוא לא יאכל קילו בשר, בסך הכל חתיכה בגודל שהחתול שלכם יהנה ממנה ויספק את עצמו.
4. והדבר האחרון הוא לארגן לחתול שלכם מקומות גבוהים, לפחות בגובה השיש ורצוי ליד השיש כדי שזה יהווה תחליף אטרקטיבי.
עכשיו אתם, תנסו, ארגנו את הדברים בבית לפי ההמלצות שלי כאן,
תגדירו לכם 3 שבועות שבהם תתרגלו את הדברים באופן יום יומי ותראו איך שהחתול שלכם ואתם יותר שמחים ורגועים.
אורלי זכאי | CAT GURU | יועצת התנהגות חתולים