חברות

שמונה דברים שצריך לדעת לקראת אימוץ חתול

חושבים לאמץ חתול? איזה כיף לכם. אני מזמינה אתכם להציץ רגע ברשימת הטיפים המעולים שהכנתי לכם כאן על אימוץ חתול, כדי שתהיו מוכנים ותיהנו יחד.

1. תמצאו את החתול שיתאים לכם מבחינת האופי

לכל חתול יש את האופי שלו בדיוק כמו שלנו, לכל אחד מאיתנו יש את האופי הייחודי לנו. אם אתם הולכים על אימוץ חתול, קחו בחשבון גם את הייחודיות של הגזע שלו, אם אתם בעניין של גזעיים. ישנם גזעי חתולים שנחשבים רגועים יותר, אנרגטיים יותר, יללנים יותר וכו'. הדבר הכי חשוב בעניין הזה הוא לדעת שההתנהגות בסופו של דבר של החתול, כל חתול שתבחרו, מושפעת אולי יותר מהכל מסביבת המחיה שבה הוא יגור. חתול שיחיה בתוך דירה קטנה יתנהג שונה מאוד מאשר אם יגור בבית עם יציאה לחצר למשל. אמצו מהסיבות הנכונות. כלומר, יכול להיות שיש לכם רצון לחתול מגזע מסוים, כי הוא נורא יפה בעיניכם, אך כדאי שתוודאו שהאופי שלו מסתדר עם הציפיות שלכם.

2. אם אתם חושבים על אימוץ חתול, תחשבו לאמץ שניים

חתולים זקוקים לפריקת אנרגיה, לפעילות פיזית ומנטלית ולאינטראקציה חברתית. שני חתולים יכולים לספק את הדברים האלה זה לזה. עדיין חשוב מאוד שתקפידו על אינטראקציה ופעילות גם איתכם אבל הם יהיו הרבה יותר רגועים ונינוחים ולכם יהיה הרבה יותר נעים יחד. יהיו לכם שני חתולים מגרגרים משמחה אם תגדלו אותם נכון. כתבתי הרבה על הגרגור של החתול והיתרונות שלו אבל זו תמיד הזדמנות טובה להגיד שוב כמו הגרגור של החתול מרגיע אותם ואותנו ובלי שנרגיש גורם לנו לחייך.

3. ודאו שכל בני הבית מוכנים ורוצים חתול

אימוץ חתול הוא מהלך שכדאי שכל המשפחה תעשה ביחד. כדאי שכל בני הבית יבחרו את החתול, לאחר שהגדרתם אם מתאים לכם גור, בוגר, מבוגר ועוד התאמות נכונות לכם. ככל שתכוונו יותר טוב וההתאמה תהיה יותר נכונה, סיכויי ההצלחה יהיו גבוהים יותר משמעותית. בסופו של דבר, החתול יהיה יותר מאושר כי גם הוא יקבל את התנאים שהוא זקוק להם. אם יש ילדים קטנים בבית, כדאי לקבל הדרכה מאיש מקצוע להיכרות וחיבור נכון כדי שהתינוק לא ימשוך או ירדוף אחרי החתול. זה עלול לגרום לסטרס לחתול והסטרס הזה עלול להתפתח לתוקפנות מתוך פחד.

4. חשבו הוצאות מראש

כאשר אתם מתכננים אימוץ חתול, כדאי שתעשו הערכה של ההוצאות על חתול אחד או שניים. תבינו אם אתם ערוכים לזה. לא מדובר בהוצאה גדולה אבל כן צריך לקחת בחשבון עלות מזון, וטרינר, חול לארגז הצרכים, צמחים ועוד. האושר שהחתול יכניס הביתה שווה את זה לגמרי.

5. תכינו כל מה שצריך לפני שהחתול יגיע

לפני שתביאו את החתול תתכוננו מראש ותכינו את הבית. כך, כשהוא יגיע, יהיה לו כל מה שהוא צריך והוא יוכל להתחיל להרגיש בבית. מקמו ארגז צרכים מראש, תקנו חול מתאים, סדרו מקומות גבוהים, מתקני שיוף ציפורניים, קנו מזון איכותי, שתי קערות מים ועוד.

6. ארגנו את הבית בהתאם ומתוך התחשבות בזה שיש לכם חתול

חתול חדש בבית מהר מאוד יראה לכם שאי אפשר להשאיר הכל בחוץ כמו פעם. תמצאו מקום חדש לפסלים ולבשמים החשובים לכם, כדי שהם לא יהיו משחק בשבילו. לא לשכוח להכניס אוכל למקרר ולהסתיר במגירות דברים קטנים כמו סיכות או גומיות.

7.  סביבת מחיה עשירה לחתול

הרבה מאוד בעיות התנהגות יכולות להימנע אם מספקים לחתול סביבה עשירה ומגוונת, שמספקת גירויים משתנים על בסיס יומי. לחתולים יש חושים חדים מאוד, הם ציידים מטבעם והם זקוקים לסביבה עשירה, שמספקת אפשרויות למשחק עצמאי, משחק אינטראקטיבי, חיפוש, מרדף, מקומות טיפוס גבוהים, מקומות נוחים ושקטים ועוד. חתולים שישנים ואוכלים כל היום הם חתולים משועממים. השעמום עלול להתפתח לתסכול ומכאן הדרך להתפתחות בעיות התנהגות די קצרה.

dogform

8. חתולים מתרגלים מאוד מהר לטוב

אם הבית שלכם מתאים ודאגתם לסדר את סביבת המחיה גם עבור החתול, בדרך שנכונה עבורו, אתם תגלו שחתולים מתרגלים מאוד מהר לטוב. הוא יצא מהר מהמחבוא אל הסלון, יתלטף וישחק איתכם די מהר. במילים אחרות ירגיש די מהר בבית. אם, לעומת זאת, החתול שאימצתם לא מוכן לצאת מהחדר ימים, או לא יוצא מתחת לספה, אתם כנראה עושים משהו לא נכון. אם יש לכם כבר חתול או כלב בבית, חשוב לעשות את החיבור ביניהם בצורה נכונה כבר מהרגע הראשון ואני לא מתכוונת להפרדה אלא לפעולות נכונות לבנית אמון ומערכת יחסים טובה.

 

עצה קטנה גדולה עבורכם – אם החלטתם לגדל חתול, חפשו את העמותות הקרובות אליכם ואמצו משם את החתול שמתאים לכם. אל תקנו, אמצו.

אורלי זכאי, יועצת התנהגות חתולים

 

אהבתם ? שתפו

עדיין לא מצאת את התשובה שחיפשת?

whatsapp
עדיין לא מצאת את מה שחיפשת? אנחנו זמינים עבורך לכל שאלה בווטסאפ שלנו לשליחת הודעה