קבלת הגור
עכשיו שיש לכם כלב חדש בבית, עליכם לעשות הכל על מנת להקל על התהליך ולהפוך אותו לנעים יותר לחבר הקטן שלכם שלכם. הלילה הראשון של גור כלבים חדש בלי אימא שלו לצידו עלול להיות קשה מאוד. מומלץ לקחת בובת פרווה, לרוקן ממנה קצת מילוי, ולדחוף לתוכה בקבוק מים חמים ושעון מתקתק. חשוב לוודא שהשעון לא מכוון לצלצל בשש בבוקר, הדבר עשוי להקל על הגור את השינה לבד.
כאשר גור הכלבים שלכם מגיע לגיל שבין 8 ל- 16 שבועות, עליכם לערוך לו היכרות עם מצבים חדשים, סוגים שונים של אנשים, מקומות ציבוריים שונים, חיות וכדומה. המטרה היא לאפשר לגור הכלבים להכיר מצבים חדשים רבים ככל האפשר עד שהוא מגיע לגיל 4 חודשים.
בימים הראשונים של כלב חדש בבית יש לתת לו כמה שיותר אהבה, תוך הצבת גבולות נחרצים.
למידע נוסף - עבור לכתבה המלאה
תזונה
התחילו להאכיל את הגור במזון יבש לגורי כלבים כבר מהיום הראשון.
אם המרקם קשה בשבילו ניתן לרכך את הכופתיות עם מעט מים פושרים. אין צורך לתת לגור כלבים חדש כל דבר אחר לאכול. רק מזון יבש לגורי כלבים וצלחת מים טריים. אל תתנו לו חלב ומוצריו, לא לחם, לא ביצים, לא כדורי קלציום ושום דבר אחר.
האכילו את הגור לעתים קרובות. בשלושת החודשים הראשונים לחייו הוא צריך לקבל אוכל 4 פעמים ביום. הוראות האכלה מפורטות אמורות להופיע על אריזת המזון.
הכן את המקום לגור
כלבים רבים לא אוהבים להיות מרוחקים מבני הבית ולכן יעדיפו להיות באזור בו יש התקהלות לרוב כמו הסלון. כלבים אחרים עשויים להיות נרגשים מדי ממקום עמוס התרחשויות, ולהעדיף פינה שקטה יותר. מקם את אזור השינה והחפצים של הכלב החדש בבית באזור שנראה לך מתאים ושים לב האם הוא מרוצה במקומו החדש או שלא. תמיד תוכל לנסות ולהחליף את המיקום.
ביקור ראשון אצל הוטרינר
קבע פגישה ראשונה לגור הכלבים החדש אצל הווטרינר מוקדם ככל האפשר. הווטרינר של כלבכם יכול לעזור לכם לא רק בנוגע למתן חיסונים לכלב, טיפול נגד תולעים או המלצה בקשר לסוג המזון. הווטרינר יכול גם לעזור לכם בנוגע לשאלות הקשורות להתנהגותו של כלב חדש בבית ולעצות לגבי חינוך. בנוסף, הוא יכול לספק לכם פתרונות לבעיות שגרתיות כגון נשירה אצל כלבים, טיפול בטפילים, עצות מועילות לחורף ולקיץ וכדומה.
טיפולים שבשגרה
גור הכלבים החדש שלכם זקוק להרבה טיפול וטיפוח. כמעט כמונו, רק בתדירות הרבה יותר נמוכה. בשגרה השוטפת, יש לקצוץ את ציפורני הכלב, לנקות ריר עיניים וכתמי דמעות, לצחצח לכלב שיניים על מנת לשמור על בריאות הפה ולמנוע הצטברות אבן שן אשר יכולה לגרום לדלקות, זיהומים וכאבים. בנוסף, יש לנקות את אוזניי הכלבים באופן קבוע אחת לשבועיים, על מנת למנוע הצטברות חיידקים וטפילים.
מרבית הכלבים זקוקים לרחצה פעם בחודש, ונהנים מאוד מהברשה אשר גורמת להם לכיף גדול.